IDST

Comunicat de presă - Expoziție temporară "Imposibila Uitare"

ACADEMIA ROMÂNĂ


INSTITUTUL NAŢIONAL PENTRU STUDIUL TOTALITARISMULUI

 

 Institutul Național pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române, cu sprijinul Regiei Autonome ”Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”,  are onoarea de a vă invita la vernisajul expoziției temporare intitulată ”IMPOSIBILA UITARE…”

 

Tema expoziției o reprezintă ilustrarea succintă a principalelor evenimente care au marcat dictatura Ceaușistă, cunoscută drept " Epoca de Aur" ( 1965-1989).    

 Expoziția va curpinde un număr de 160 de fotografii împărțite pe paneluri tematice: demolările, politica externă, cutremurul din 1977, arta și cultura în perioada comunistă, eroi şi călăi, biserica martiră, sistematizarea, etc.

Această expoziţie, cuprinsă în zidurile unde fostul dictator al României, Nicolae Ceaușescu, și-a sălăşluit fiinţa timp de un pătrar de secol, reprezintă un dublu testimoniu al animalităţii, dar şi a  umanităţii şi eroismului, ambele prezente printr-o frescă fotografică a celor mai importante momente din viaţa cuplului ceauşist. Ea este expresia sintetică a unei faune politice ce l-au înconjurat pe dictator, dar în acelaşi timp şi o ilustraţie a unui popor umilit şi captiv de frică şi umilinţă.

Vernisajul va avea loc în cadrul Expoziției Permanente ”Palatul Primăverii – fosta reședință a familiei Ceaușescu” din București, B.dul Primăverii nr. 50, în data de 05 Iulie 2016, ora 11.00.


Descarcati Comunicatul in format PDF